Εκπαιδευτική Ρομποτική
για μαθητές από Β’ Δημοτικού

 

Η διάθεσή μας να ασχοληθούμε ολόπλευρα με την εξέλιξη του παιδιού, το ανήσυχο όραμά μας να ενισχύσουμε τους μαθητές του 21ου αιώνα, και η συνεχής αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων μάθησης μας οδήγησαν στην δημιουργία του νέου τμήματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Έχουμε ιδιαίτερο ενθουσιασμό που καλωσορίζουμε το συγκεκριμένο τμήμα στο σχολείο μας κι έχουμε σκοπό να σας συνεπάρουμε!

Το σχολείο μας είναι πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης κι εμείς πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από την LEGO Education Academy, με παιδαγωγική επάρκεια.

Τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι μία συναρπαστική δραστηριότητα και κυρίως ένας εναλλακτικός τρόπος μάθησης! Με την Ρομποτική, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας! Όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών και της Γεωμετρίας (STEM Education).

Ο εκπαιδευτικός σκοπός και οι στόχοι της Ρομποτικής

Με την ρομποτική, μαθαίνουμε με τρόπο παιγνιώδη και προωθούμε τις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα:

  • την ομαδική εργασία (group work)
  • την επίλυση προβλημάτων (problem solving)
  • τη διαχείριση έργου (project management)

Πρόγραμμα Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει δύο (2) κύκλους μαθημάτων ανά σχολική χρονιά. Κάθε κύκλος αποτελείται από δώδεκα (12) μαθήματα, ένα μάθημα την εβδομάδα. Το μάθημα διαρκεί ένα δίωρο.

Εγκαταστάσεις

Η αίθουσα της Ρομποτικής βρίσκεται σε έναν φρέσκο χώρο όπου διατίθεται ο απαραίτητος εξοπλισμός της LEGO EDUCATION μαζί με tablets, laptops και projector.

Γίνε κι εσύ μέλος του πιο δραστήριου κι εναλλακτικού σχολείου!