Εκπαιδευτική Ρομποτική
για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου

 

Η διάθεσή μας να ασχοληθούμε ολόπλευρα με την εξέλιξη του παιδιού, το ανήσυχο όραμά μας να ενισχύσουμε τους μαθητές του 21ου αιώνα, και η συνεχής αναζήτηση εναλλακτικών τρόπων μάθησης μας οδήγησαν στην δημιουργία του νέου τμήματος Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Έχουμε ιδιαίτερο ενθουσιασμό που καλωσορίζουμε το συγκεκριμένο τμήμα στο σχολείο μας κι έχουμε σκοπό να σας συνεπάρουμε!

Τι είναι η Εκπαιδευτική Ρομποτική;

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι μία συναρπαστική δραστηριότητα, μα κυρίως ένας εναλλακτικός τρόπος μάθησης! Με την Ρομποτική, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας! Όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την δυνατότητα να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών και της Γεωμετρίας (STEM Education).

Ο εκπαιδευτικός σκοπός και οι στόχοι της Ρομποτικής

Με την ρομποτική, μαθαίνουμε με τρόπο παιγνιώδη και προωθούμε τις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα:

  • την ομαδική εργασία (group work)
  • την επίλυση προβλημάτων (problem solving)
  • τη διαχείριση έργου (project management)

Πρόγραμμα Σπουδών

Βασιζόμενοι στην θεωρία για την ομαδοποίηση με βάση την ετερογένεια των δεξιοτήτων των μαθητών έχουμε διαμορφώσει τρία βασικά επίπεδα, το πρώτο αφορά παιδιά έως Γ’ Δημοτικού, το δεύτερο, παιδιά μέχρι Στ’ Δημοτικού και το τρίτο, μαθητές Γυμνασίου ή και Λυκείου, ανάλογα με το ενδιαφέρον των μαθητών.

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ένα μάθημα την εβδομάδα για κάθε επίπεδο. Το μάθημα διαρκεί ένα διδακτικό δίωρο. Τα μαθήματα διεξάγονται από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάιο. 

Εγκαταστάσεις

Η αίθουσα της Ρομποτικής βρίσκεται σε έναν φρέσκο χώρο όπου διατίθεται ο απαραίτητος εξοπλισμός της LEGO EDUCATION μαζί με tablets, laptops και projector.

Γίνε κι εσύ μέλος του πιο δραστήριου κι εναλλακτικού σχολείου!